Waar is de melkboer?

Nog tot 26 mei 2024 loopt in het provinciaal streekcentrum Huysmanshoeve (Eeklo) een tentoonstelling over de melkindustrie in de regio. Centraal staat het verhaal van melkerij Stassano. Het bedrijf was reeds voor de Tweede Wereldoorlog opgericht. Na de oorlog kreeg het ruime bekendheid dankzij de merknaam Stabilac. Begin de jaren 1960 ging het melkbedrijf op in Beatrice Foods, eind de jaren 1970 kwam het in handen van de Comelco-groep, met wortels in Aalter. De productie uit Eeklo trok weg naar Aalter en Sleidinge. Het Stassano-verhaal is op die manier tegelijkertijd het verhaal van de zuivelindustrie in de brede regio van het Meetjesland.

Praktisch: te bezoeken in de voormalige koestal van de Huysmanshoeve, Bus 1, Eeklo. Open van 11 tot 18 uur, van woensdag tot zondag. Gratis toegang.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven