Ruilbeurs historisch verzamelalbum Aalter als orgelpunt

In maart en april 2024 konden klanten van Spar Van Laecke Aalter deelnemen aan een spaaractie voor een historisch verzamelalbum. Klanten kregen enkele weken lang bij hun aankopen een aantal plaatjes die in het gratis aangeboden boek werden gekleefd. Wie deze opdracht tot een goed einde bracht beschikt nu over een boek met 175 historische beelden met bijhorende tekst. Erfgoed Aalter ondersteunde deze actie ten volle met aanleveren van woord en beeld. De vijf voorbije jaargangen van het tijdschrift boden meer dan voldoende inspiratie.

Ondanks de duur van de actie kregen heel wat deelnemers het verzamelboek niet gevuld. Om de spaarders toch de kans te geven om alle lege plekken te vullen, organiseerde Spar Van Laecke Aalter met de medewerking van Erfgoed Aalter een afsluitende ruilbeurs in de nieuwbouw van WZC Veilige Have. Op zaterdag 27 april 2024 schoven reeds lang voor het aanvangsuur enkele gedreven verzamelaars aan. Zij namen in afwachting zelf het heft in handen en wisselden onderling ontbrekende plaatjes.

Dankzij de ervaring van Local Loyalty Group (het Nederlandse bedrijf achter deze historische stickeracties die intussen ook in Vlaanderen zo succesvol zijn) verliep deze ruildag in opperbeste omstandigheden en in een aangename en rustige sfeer. De ontbrekende nummers op de handgeschreven lijstjes werden op korte tijd geschrapt. De boeken raakten in een mum van tijd gevuld. Heel wat van de honderden bezoekers hielden eraan om persoonlijk of op sociale media hun waardering uit te drukken voor de verzamelactie, voor de ruildag en voor de inhoud van het boek. Spar Van Laecke Aalter verdient dank en waardering voor de investering in deze bijzondere actie.

Jong en oud maakten op deze manier kennis met het verleden van Aalter. Sommigen verwonderden zich over de vlugge transformatie van het dorp terwijl anderen dan weer nog veel herkenningspunten zagen op de beelden. Boeiend was ook het gemeenschapsgevoel dat zich op deze ruildag manifesteerde. Vrijwilligers staken op een drukke momenten spontaan een handje toe bij het aanvullen van stickers of vulden het boek aan van een kennis of buurvrouw die niet aanwezig kon zijn. Toevallige ontmoetingen leidden tot vernieuwde of nieuwe kennismaking. De actie bracht erfgoed en verleden dichter bij de mensen maar ook de mensen dichter tot elkaar.

Meer informatie: de spaaractie is afgesloten op 24 april 2024 en de verzamelalbums van de actie zijn uitgeput. Voor ontbrekende stickers zijn een aantal (online) ruilgroepen actief.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven