Film 1000 jaar Aalter

Op vrijdag 1 december 2023 presenteerde Erfgoed Aalter de historische film over 1000 jaar Aalter 1974 in het Parochiaal Centrum Pax. De belangstelling overtrof alle verwachtingen. De zaal was tot de laatste stoel gevuld en tijdens de pauze en na afloop werden door de aanwezigen talloze herinneringen opgehaald. De laatste grote historische stoet die Aalter heeft gekend, leeft duidelijk verder bij de mensen die het toen hebben meegemaakt. Maar ook het weerzien van illustere figuren en notabelen die ondertussen het tijdelijke met het eeuwige wisselden riep de nodige emoties op.

Het ligt in de bedoeling om in 2024, 50 jaar na het feestjaar, enkele fotoreportages te publiceren in het Aalters tijdschrift voor heemkunde en geschiedenis.
Abonnementen zijn nog steeds te verkrijgen aan de democratische prijs van 20 euro voor 4 nummers per jaar. Meer info is te vinden op deze pagina.
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven