Erik Wille 50 jaar op de planken

Vrijdag 22 september liep de grote feestzaal van restaurant ‘t Biezemhof Aalter vlotjes vol. In 2023 staat Erik Wille, onder andere ook bestuurslid van Erfgoed Aalter, 50 jaar op de planken als volkszanger. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseerde hij een volksbal. Vrienden, kennissen en sympathisanten daagden op in grote getale.
 
Volksmuzikanten uit de ruime kennissenkring van Erik openden de avond op een podium dat net niet te klein was. Een deel van het gemotiveerd publiek begaf zich meteen op de dansvloer en demonstreerde dat oude Vlaamse dansen nog lang niet vergeten zijn. Het geplande optreden van Erik verliep dan even anders dan voorzien. Een groep Aalterse muzikanten, actief in de Concertband Aalter en in de covergroep Azdamme, nam het podium in. In een uniek arrangement speelde de groep enkele van Eriks klassiekers.
 
De voorbije maanden werkten Patriek Vanlaere en John Provyn in het grootste geheim aan een filmmontage waarin familie, vrienden, kennissen en vertegenwoordigers uit het rijke verenigingsleven tot Erik het woord konden richten. Het leverde een montage op van ruim een half uur met zowel emotionele als grappige getuigenissen en woorden van lof. Bij wijze van intermezzo kregen de aanwezigen op het volksbal de vertoning in premiere te zien.
 
Het hoogtepunt van de avond was uiteraard het optreden van Erik zelf, samen met special guests Peter Libbrecht en Hans Quaghebeur en accordeonist Luc De Sutter. Deze laatste kreeg de eer om met zijn muzikale virtuositeit de dansliefhebbers terug aan de slag te krijgen. Een bijzonder geslaagde en unieke avond en hulde aan iemand die intussen zelf ook erfgoed is geworden, zoals Erfgoed Aalter-secretaris Vanlaere het mooi uitdrukte.
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven