Historische lezing Pieter Pourbus (10 september)

Schilder Pieter Pourbus werkte in 1571 een kaart af van het Brugse Vrije. Als mengvorm van schilderkunst en cartografie brengt deze kaart een deel van Brugge en omgeving in kaart. Over dit waardevolle document voor het laatmiddeleeuwse landschap brengt Jan Trachet zijn inzichten.

Deze activiteit maakt deel uit van de lezingenreeks georganiseerd door het Historisch Genootschap van het Meetjesland in samenwerking met andere Meetjeslandse erfgoedorganisaties (waaronder Erfgoed Aalter).

Praktisch: zondag 10 september 2023 om 10.30 u op de Concertzolder Oud St. Jozef in Maldegem.

Foto: Musea Brugge
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven