70 jaar PAX

Proficiat aan de mensen van het Parochiaal Centrum Pax in Aalter die eind juli feest vierden. Veertig jaar geleden ondergingen de oorspronkelijke gebouwen van rond de Eerste Wereldoorlog een grondige verbouwing door een gemotiveerde groep vrijwilligers. Het verhaal van die wederopbouw maar ook van het rijke verenigingsleven dat er een thuis vond en de periode als bioscoopzaal, is in 2002 uitvoerig beschreven door Jozef De Doncker in vier afleveringen in het tijdschrift Land van de Woestijne. Deze teksten zijn digitaal beschikbaar via deze pagina of rechtstreeks te bekijken via deze link https://erfgoedaalter.com/wp-content/uploads/2019/03/land-woestijne-25-2002.pdf.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven