Coronaroet in ons eten: even wachten op dialectregister

Corona strooit roet in het eten van het Dialectgenootschap. Het “dialectregister” was voorzien om in december 2020 klaar te zijn. De presentatie aan het publiek (met mogelijkheid tot afhaling van het boek) was gepland op zaterdag 19 december a.s. in het gemeentelijk auditorium. Wegens de dramatische coronamaatregelen kan dit niet doorgaan. De werkgroep, die al sedert april 2020 op regelmatige basis het register heeft voorbereid, kon sedert oktober niet meer lijfelijk samenkomen om de afwerking en drukvoorbereiding verder te behandelen. Het project wordt spijtig genoeg noodgedwongen voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het Dialectgenootschap verontschuldigt zich dan ook bij degenen die het boek reeds betaalden en het register als ideaal kerst- of eindejaarsgeschenk bestelden. Er zal zo snel als mogelijk opnieuw gecommuniceerd worden rond de definitieve publicatie. In de mate van het mogelijke zal dit gebeuren via de pers en andere mediakanalen. De voorintekening is afgerond. Het dialectregister kan wel nog besteld worden mits 25 euro te storten op het rekeningnummer BE52 4426 6576 7109 van het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland met in de mededeling uw naam, voornaam en volledig adres (liefst ook uw mailadres of telefoon, zodat u later kan gecontacteerd worden).

Herdruk dialectwoordenboek editie 2014?

Omdat de vraag nu en dan gesteld wordt en aangezien er geen boeken meer beschikbaar zijn, overweegt het Dialectgenootschap het Dialectwoordenboek in 2021 te herdrukken. Om praktische redenen wordt ook daarvoor naar de periode na corona gekeken. Later meer hierover.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven