Herdenking 80 jaar bevrijding Aalter

In september 2024 is het 80 jaar geleden dat de gemeente Aalter bevrijd werd van de Duitse bezetter door Poolse troepen. Ter nagedachtenis van de bevrijding, is er op zaterdag 7 september van 17 uur tot 19 uur een plechtigheid met bloemenhulde en dodenappel. Dit zal plaatsvinden aan het Polenmonument in Ter Walle. Meer info is te vinden via deze link.

De oorlogshandelingen werden in 1979 uitgebreid beschreven door Maurice Thys in het heemkundige tijdschrift Land van de Woestijne. Toen leefden er nog heel wat mensen die de oorlog en de bevrijding hadden meegemaakt. De auteur kon beroep doen op eigen ervaring en een aantal interessante getuigenissen. De tekst blijft een nuttige bron van informatie. Naar aanleiding van de 80-jarige herdenking brengen wij deze interessante tekst van de inmiddels overleden auteur nog eens in herinnering. Via deze link kan je de tekst lezen.

De lezing Onze Poolse bevrijders: vergeten helden die in het vorig bericht aangekondigd werd, gaat wel degelijk door op 15 september om 10.30 uur in het Erfgoedcentrum in de kerk van Poesele (Poeseledorp 1A). In het vorig bericht was een foutje geslopen, maar dit is ondertussen rechtgezet.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven