Aalter in plakprentjes

Eind februari 2024 lanceert verssupermarkt SPAR Van Laecke Aalter een historisch verzamelalbum. Klanten krijgen gedurende twee maanden bij iedere aankoop van 10 euro 3 stickers om in dit boek te kleven. Er zijn in totaal 175 verschillende plaatjes bijeen te sparen. Wie prentjes ontbreekt, kan terecht op een ruilbeurs die na afloop wordt georganiseerd. Aalter sluit hiermee aan bij een actie die in andere gemeenten en steden reeds heel wat succes heeft gekend en tot echte verzamelgekte heeft geleid.

Erfgoed Aalter zorgde voor woord en beeld bij het project. Het boek is inhoudelijk opgebouwd rond diverse thema’s (kastelen, oorlog, het kanaal…) en alle Aalterse deelgemeenten komen aan bod. De basis van de teksten en veel afbeeldingen zijn afkomstig uit de voorbije vijf jaargangen van het tijdschrift Erfgoed Aalter. Het bestuur en de medewerkers van de heemkundige vereniging haalden bovendien uit hun collecties nog nooit gepubliceerde en unieke beelden tevoorschijn. Een ideale gelegenheid om het “historisch Aalter” beter te leren kennen. Blijven plakken in de Spar dus.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven