Erfgoeddag 2022

Dit jaar focust Erfgoeddag zich op het rijke schoolleven en -verleden, het thema is dan ook Erfgoeddag maakt school!. Niet alleen is er de klassieke Erfgoeddag op 24 april, tevens is er de week nadien een gevarieerd aanbod voor verschillende leeftijden. In samenwerking met het gemeentebestuur, Domein Menas en Erfgoedcel COMEET bieden we onder andere een VIP-archiefles of een stoomcursus dialect aan in de klas. Ook het verleden van de Cog├ętama-fabriek staat in de kijker, een wandeling door Bellem behoort eveneens tot de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Vanaf 24 april tot begin juni zijn bezoekers ook welkom in het Domein Menas (Broeders van Liefde) in Sint-Maria-Aalter. Daar is een tentoonstelling te bezichtigen met als titel Onderwijs in een bijzonder kader, waar je een uniek beeld krijgt over hoe de novicen er vroeger hun opleiding kregen. Daarnaast is er ook een erfgoedroute voor kinderen op het domein. Meer informatie is terug te vinden op de website van Domein Menas.

Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven