Toerist in eigen gemeente? Laat je verrassen

Van vrijdag 21 tot zondag 30 juni 2019 wordt Villa Snoeck omgetoverd tot een waar informatieparadijs. We halen alles wat we buiten te bieden hebben naar binnen. Inwoners worden toerist in eigen gemeente en krijgen de kans om gekende, maar vooral ook ongekende hoekjes en kantjes te leren kennen.

De cel Cultuur en toerisme, pottenbakkerscollectief Cuesta en vzw Vrienden van het Drongengoed slaan de handen in elkaar om de vele troeven en bezienswaardigheden van onze acht dorpskernen in de kijker te plaatsen.

Tijdens de openingsuren kunnen de bezoekers doorlopend kennismaken met de tentoonstelling ‘8x Cuesta’, maar ook met de expo ‘Lattekot 2.0’ waarin het ambacht van het lattenklieven terug onder de aandacht gebracht wordt. Ontdek het ambacht, de techniek en de mensen achter het lattenklieven.

Daarnaast stelt vzw Vrienden van het Drongengoed haar werking voor in al haar facetten.

Praktisch

Villa Snoeck, Stationsstraat 69. De tentoonstelling is geopend op:

  • vrijdag 21 en 28 juni van 16.00 u tot 22.00 u
  • zaterdag 22 en 29 juni van 13.00 u tot 18.00 u
  • zondag 23 en 30 juni van 10.00 u tot 18.00 u

Toegang en lezingen gratis. Je kunt gratis parkeren aan het gemeentehuis Aalter-centrum.

Extra activiteiten

  • vrijdag 21 juni 2019: Shopping@Aalter, om 16.00 u officiële opening, doorlopende demonstratie met ‘bieboer’ Werner Roelandts, omstreeks 18.30 u optreden van Erik Wille en om 19.00 u een demonstratie van de lattenkliever.
  • zaterdag 22 juni 2019: doorlopende demonstratie met ‘bieboer’ Werner Roelandts ‘Over bien en verse zeem’.
  • zondag 23 juni 2019: om 10.30 u ontmoeting met geoloog Paul Vansteelandt met een lezing ‘Striptease van Vlaanderen’ en omstreeks 15.00 u brengt kinderauteur en vertelster Patsy David het verhaal ‘Over heksen’, geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
  • vrijdag 28 juni 2019: om 19.30 u ontmoeting met archeoloog prof. dr. Wim De Clercq met lezing ‘Het huis op de wildernis’.
  • zaterdag 29 juni 2019: om 15.00 u ontmoeting met natuurgids Hugo Vermeren en voorstelling van zijn boek ‘Als geluk opborrelt’.
  • zondag 30 juni 2019: doorlopend is ereboswachter Marc Spanhove aanwezig met uitleg over het aanbod van de Drongengoedgidsen met mogelijkheid tot reservaties
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven