Lezing en tentoonstelling Schipdonkkanaal (19 mei)

Tweemaal het Schipdonkkanaal. Op zondag 19 mei 2019 vindt er een lezing over plaats in het kader van de nieuwe reeks Historische lezingen in het Meetjesland. In juni is er in Nevele een tentoonstelling.

De Belgische Gidsen rusten anno 1914 even uit aan het Schipdonkkanaal, voordat ze er een urenlang gevecht leverden met de oprukkende Duitse troepen (Foto archief Land van Nevele).
Ook Erfgoed Aalter is een partnerorganisatie. De eerste spreker in de rij is Alex Dhondt die zal spreken over het Schipdonkkanaal als militaire verdedigingslinie. Dit kanaal was immers zowel in de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog een belangrijk element in de strategie van de oorlogvoerende partijen. 19 mei 2019 – 10.30 uur – Gemeenschapscentrum ’t Schaapstuk, Lt. Dobbelaerestraat 14c, 9930 Zomergem (Lievegem). Tentoonstelling Tijdens het kermisweekend organiseert de heemkring Land van Nevele een Sinkstentoonstelling over hetzelfde onderwerp. Het Schipdonkkanaal is zowel een natuurlijke als een economische link tussen Deinze en Nevele. Het kanaal is ook de verbinding langs het water tussen het Meetjesland en de Leiestreek én de verbinding van beide regio’s met de zee. Tijdens de twee wereldoorlogen was het kanaal het toneel van hevig strijdgewoel. De tentoonstelling ‘Het Schipdonkkanaal tussen Deinze en Merendree’ heeft plaats op zondag 9 en maandag 10 juni en Zaal De Cichorei, van 10 tot 12 en van 14 tot 19 uur en op maandag 10 juni van 14 tot 18 uur.
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Schrijf je hier in...
en krijg een mail wanneer een nieuw bericht op onze website verschijnt!
Scroll naar boven